Wallsteijn en De Moeren
Deze landgoederen bestaan uit naald-en loofbossen met oude eikenlanen, die worden afgewisseld met door houtwallen omgeven landbouwgronden. De eerder genoemde blauw gemarkeerde Koepelroute (12 km.) komt langs oude boerenhoeves en de thee-en jachtkoepels op beide landgoederen. Kortere routes zijn de Kerkepadroute (3,5 km.) en de Wallsteijnroute (2,5 km.)
Tot slot is de Rondelenroute (2,7 km.) op landgoed De Moeren zeker de moeite waard. Een rondeel is een soort bosrotonde waar meerdere lanen samenkomen.
De Reten
Ooit vormden de Oude Buissche Heide, De Moeren en de tussenliggende De Reten één groot heidegebied. Natuurmonumenten maakte van de landbouwgronden in De Reten weer heide en herstelde daarmee de verbinding tussen de natuurgebieden. In dit gebied is de Dal van de Turfvaart-route uitgezet (4 km.) De Oude Buissche heide en aangrenzende landgoederen omvatten 570 ha. natuurgebied met zeer bijzondere planten en dieren waar het goed wandelen is.
De folder van natuurmonumenten met daarin alle wandelingen is (gratis) te verkrijgen bij boerderij/café “In den Anker”.
Natuurgebied de Pannenhoef
Natuurgebied de Pannenhoef (657 ha.) wordt gedomineerd door heidevelden, een groot aantal vennen, het beekje “de Bijloop” en de in 1618 gegraven “Turfvaart.” In de loop der tijd verdwenen vennen, worden momenteel door Brabants Landschap en Waterschap Brabantse Delta opnieuw uitgegraven zoals de Lokker, de Flesch en de Bak. Door vennen te herstellen keren libellen, kikkers en salamanders terug. Ook dopheide en zonnedauw krijgen weer een kans. In de Pannenhoef heeft Brabants Landschap een ruiterroute en vier wandelroutes uitgezet variërend in lengte van 4 tot 7,5 km.